• Header 1
  • Header 2
  • Header 3
  • Header 4
  • Header 5
  • Header 7
  • Header 6

teamfoto 1

Sinds een aantal jaren heeft Rugbyclub Octopus een grote en actieve jeugdafdeling, verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën. Voor het seizoen 2018-2019 is de indeling als volgt:

Guppen (t/m 6 jaar)  U-6 geboren in of na 2014
Turven (t/m 8 jaar)  U-8 geboren in 2012 en 2013
Benjamins (t/m 10 jaar)U-10 geboren in 2010 en 2011
Mini's (t/m 12 jaar)U-12 geboren in 2008 en 2009
Cubs (t/m 14 jaar)U-14 geboren in 2006 en 2007
Junioren (t/m 16 jaar)U-16 geboren in 2004 en 2005
Colts (t/m 18 jaar)U-19 geboren in 2002 en 2003                                      

Deze grote groep jeugdleden wordt begeleid door een aantal enthousiaste jeugdleiders. De trainingen worden gegeven door goed opgeleide trainers, die allemaal zelf vele jaren rugby gespeeld hebben of nog steeds spelen. Wij organiseren naast de competitie voor de jeugd ook regelmatig rugby trips naar het buitenland om daar te rugbyen en krijgen ook geregeld buitenlandse clubs hier in Uden over de vloer. Wil je kennis maken met de rugbysport kom dan gerust een keer langs en train een keer mee.  In de subpagina van de verschillende jeugdteams zie je wanneer jouw leeftijdsgroep traint.

Ieder team heeft een eigen trainercoach. Deze begeleidt zijn team bij wedstrijden en is daarnaast een van de trainers. Mocht je verhinderd zijn  voor een wedstrijd dan dien je contact op te nemen met de trainercoach.

Per  jeugdteam is er ook een teammanager. Deze ouder/verzorger heeft als taak het  organiseren van zaken die geen direct verband houden met rugby en hierdoor de  coach ontlasten. Denk hierbij  bijvoorbeeld aan het regelen van vervoer en bardiensten.

Om de jeugdactiviteiten in goede banen te leiden heeft  Octopus een jeugdcoördinator en dat is Paul Toonen . Hij ondersteunt de teammanagers en onderhoudt o.a.  de contacten met de andere clubs.

 

Een maximale Rugby toekomst voor elk kind.

 

Rugby Nederland

Hoe kan een talent in de Nederlandse selecties terecht komen? De Nederlandse Rugby clubs kunnen hun talenten, vanaf ca. 11 jaar, afvaardigen naar het RDD (Rugby Development Days). Vandaar uit hebben zij de kans om met de 12 jaar naar de Rugby Academy te gaan. Als het kind ca 16 jaar is kan het geselecteerd worden vanuit de Academy of RDD voor de U17 selecties.

 

RDD (Rugby Development Days)

Zoals het MOR (Meerjaren Opleidingsplan Rugby) beschrijft zijn er geen korte wegen om je competenties te ontwikkelen. Het duurt 10 jaar en 10.000 uur training om je topniveau te bereiken. Dat houdt dus in zo'n 20 uur per week. Daar komen wij bij Octopus, met onze maximaal 6 uur per week, lang niet aan. Extra trainingen zijn daarvoor nodig om zoveel mogelijk uit het kind te halen. Deze extra trainingen zijn te verkrijgen bij het RDD en daar opvolgend bij het RAZ (Rugby Academy Zuid). Er zijn zo'n 5 a 6 RDD trainingen per jaar die door bondstrainers worden gehouden, deze bondstrainers worden geassisteert door clubtrainers (om zo ook het niveau van deze trainers omhoog te krijgen).

 

RAZ (Rugby Academy Zuid)

Het RAZ is gekoppeld aan het Rodenborch college in Rosmalen en is een middelbare school vanaf VMBOt niveau met een LOOT (Landelijk Overleg Onderwijs en Topsport) status  http://www.stichtingloot.nl/. Vanuit het RDD krijg je de kans om naar het RAZ te gaan, daar krijg je 4 keer in de week 2 uur training van een bondstrainer. De school past zich aan en geeft je alle kans zolang je punten maar goed zijn. Vakken als levensbeschouwing en gym vallen af zodat je meer tijd hebt om de andere lessen in te halen.